AC/DC-relæ

Visuel repræsentation af solcelleanlæg

Skrevet d. 29. august 2012

Skrevet af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: Opmåling og BeregningTagplads, PVSol

Den visuelle løsning

Photoplan

Vi har forskellige værktøjer i form af programmer, til at udføre visuelle opsætninger af solcelleanlæg, såvel som forskellige beregningsmetoder til selve energi-udregningerne.

Et af de programmer vi benytter har en funktion, som tillader at vi kan tage et billede af husets tag, og placere solcellepaneler direkte på taget.

Det har både til formål at give en visuel repræsentation, samt give en ide om, hvor mange paneler der er plads til. Panelerne som placeres på taget kan være et hvilket som helst panel, fra de hundredevis af producenter, hvis produkter er registreret i programmet. Dette giver den største nøjagtighed, både i forhold til størrelse og udseende.

Det er dog ikke den mest effektive løsning til nøjagtig beregning af anlæggets ydelse, da der ikke foretages grundige beregninger af husets placering samt relevante skyggende elementer. Til det formål foretrækker vi stadig klart at benytte vores professionelle solcelleanlægs-software, illustreret nedenfor.

Den grafiske løsning

PVSol

På trods af at være mindre visuelt virkeligt, så er den grafiske 3D løsning vores foretrukne metode, både til udregninger af anlæggets produktion, men også til nøjagtig placering og dimensionering af anlægget.

Vi kan hurtigere lave flere forskellige løsningsforslag hvis der f.eks. udtrykkes præferencer overfor et specielt produkt, hvis antallet af paneler skal passe til en specifik inverter, eller hvis der bare er brug for alternative beregninger for at vurdere løsningsmulighederne.

Det er i de fleste tilfælde mest hensigtsmæssigt at tegne en komplet model af huset og dets omgivelser, for dermed at kunne foretage hurtige ændringer og justeringer om nødvendigt, såvel som foretage nøjagtige beregninger.