AC/DC-relæ

Tilskud til landbrugets solceller – miljøteknologipuljen

Skrevet d. 7. januar 2013

af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: Erhverv, Klima og Co2Nye regler og Lovgivning, Store anlægLandbrugTilskud

Anlæg på Græsmark

Solcelleanlæg på græsmark

Den belejligt navnkundige Miljøteknologipulje er en grøn støtteordning, som regeringen stiller til rådighed for landbrug, med det formål, at afhjælpe belastningen for miljøet såvel som klimaet. Den sigter mod, at opfordre landbrug til reducering af energiforbrug, og reducering af spild. Derudover skal den også afhjælpe for stort brug af pesticider og lignende sprøjtegifte, for at forhindre nedsivning og forurening af grundvandet og naturen generelt.

Energiforbedringer er også en mulighed

Et solcelleanlæg af en hvis størrelse passer ganske glimrende ind under miljøteknologipuljens forudsætninger, og opfylder nok krav til, at det rent faktisk er muligt, at sikre sig et betragteligt tilskud til f.eks. et stort stativ-monteret solcelleanlæg etableret på et mark-areal.

NaturErhvervstyrelsen modtog i 2012 ansøgninger om tilskud for over en halv milliard kroner, fordelt på flere forskellige indsatsområder indenfor grøn teknologi til landbrugssektoren. Med i alt 215 millioner i puljen, var det dermed nødvendigt at vurdere og prioritere rigtigt, i forhold til, at sikre en retfærdig fordeling af midlerne, således alle kategorier af miljørigtige forbedringer blev tilgodeset.

Solceller til landbrug fik del i støttekronernePenge

Med den seneste fokus på solcellemarkedet, og den store fremgang vi har set i branchen i 2012, så er det meget naturligt, at en del af ansøgningerne om tilskuddet omhandlede energiforbedringer via solcelleanlæg, enten monteret på store gårdsbygninger, eller monteret på stativer placeret på mark og græs-arealer.

Det har vist sig ikke at være umuligt, at få del i støttekronerne for solcelleanlæg til landbrug. Det nedbringer udledningen af Co2, og skaber grøn energi til dækning af landbrugets behov. Derudover kan det også kombineres med solfanger-teknologi, for også at have den termiske løsning med i regnestykket, hvor solens energi bruges til opvarmning af vand.

Dermed er der flere ansøgninger om støtte til solcelleanlæg der er blevet bevilget, og de heldige har fået dækket op mod en tredjedel af deres investering i et nyt solcelleanlæg.

Forberedelse og ansøgning i 2013

For nærværende ser det ud til, at puljen vender tilbage i 2013 med samme kraft, og lægger et par hundrede millioner i kassen, så der er noget at give af. Skal man have del i midlerne, skal man ansøge om sommeren, som regel mellem Juli og September.

Med et grundigt og gennemarbejdet projekt, og en udførlig beskrivelse af investeringens forbedring af landbrugets grønne profil, er det absolut muligt at sikre sig en bid af puljen. Du kan kontakte os her, for at høre yderligere om mulighederne for solcelleløsninger på netop dit landbrug. Vi arbejder sammen om at kortlægge ønsker og behov, og udarbejder et eller flere forslag til, hvordan dit solcelleanlæg kan blive et godt og udbytterigt bekendtskab de næste 30 år.

Flere indlæg af Mikkel Danholm Albrechtsen.