AC/DC-relæ

Tilskud til solceller fra el-selskabet

Skrevet d. 16. august 2012

af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: Tilskud

De danske elselskaber har pligt til, at opfordre forbrugerne til at spare på strømmen, og dermed nedbringe Co2 udslippet. Dette er den primære grund til, at elselskaberne tilbyder tilskud til forskellige energibesparende løsninger, bl.a. privat installerede solcelleanlæg.

Det funger således, at man lægger ud med at få truffet en beslutning om størrelsen på anlægget, da man skal notere denne information på tilskuds-ansøgningen. Når det er på plads skal man hurtigst muligt, inden man begynder at afgive selve bestillingerne og skrive under på tilbud, sende en anmodning til sit elselskab om energitilskud.

Hvor længe det så tager at få tilskuddet godkendt kan variere fra selskab til selskab. Vi har oplevet svar tider omkring fire-fem timer, ligesom vi har set svar tider omkring fire-fem arbejdsdage, så det er alt andet lige en god idé, at få ansøgningen af sted så hurtigt som muligt.

OBS! Det er vigtigt at huske, at tilskuddet skal godkendes før arbejdet sættes i gang.

Hvor stort er tilskuddet?

Kort og præcist udgør det vejledende tilskud kr. 230 pr. kWp – det er den rate, som DONG, Seas-NVE og EnergiMidt kører med. Vi skal ikke kunne sige om et enkelt selskab eller to ligger over eller under, men generelt kan man godt regne med små 1400 kroner for et 6,0 kWp anlæg.

Vi anbefaler dog, at man kontakter sit lokale elselskab, og undersøger hvorvidt de overhovedet yder et tilskud, og hvor stort det i givet fald kommer til at være. Det er en vigtig faktor at få med, således at tallet kan bruges i den samlede beregning for anlæggets økonomi.