AC/DC-relæ

Solceller til landbrug – en rentabel investering

Skrevet d. 4. januar 2013

af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: Erhverv, Nye regler og Lovgivning, Store anlægNettoafregning

Rapsmark

Med de nye regler for inkludering af erhvervslivet i nettomålerordningen, er der en virksomhedstype som kan få stor potentiel glæde af de nye regler, og som har pladsen til at installere de store solcelleanlæg, nemlig landbrugshvervet.

Hvorfor landbrug?

Med brede vidder og som regel fladt land, så er der placeringsmæssigt rige muligheder for, at dimensionere et passende anlæg til et hvilket som helst størrelse landbrug. Lige så vel er det muligt, at montere solceller på f.eks. en sydvendt længe af en gård eller lade-bygning, såfremt anlæggets ydelse kan dække matriklens behov.

De fleste moderne landbrug har i dag et betragteligt el-forbrug, og hvis det er muligt for en landmand, at drive sit landbrug med hjælp af strøm han køber af sig selv 20-30% billigere end fra el-selskabet, så giver det god mening.

Du kan læse mere på Landbrug & Fødevarer, hvor der ligeledes inviteres til debat omkring grønne og energirigtige landbrug, og mulighederne for at modernisere landbrugshvervet, og samtidig hjælpe med, at opfylde politikernes ambitioner om et grønnere dansk erhvervsliv.

Mulighed for nettoafregning på lige vilkår med private

Som beskrevet i tidligere indlæg, så er der ikke længere differentiering mellem nettomålerordning for private/boligforeninger og virksomheder, således at alle er underlagt ens forhold, hvad angår nettoafregning for solcelleanlæg.

Dertil kommer, at grænsen nu hedder 400 kW i stedet for 6 kW, hvilket giver en realistisk mulighed for, at landbrugsvirksomheder rent faktisk kan få dækket en stor del af deres forbrug, og dermed få endnu bedre økonomi ud af solcelleinvesteringen.

Hertil skal det dog tilføjes, at mange landbrug jo er beliggende i forbindelse med et stuehus hvor ejeren og ejerens familie er bosiddende. Er dette tilfældet, så kan man ikke bruge strømmen fra firmaets anlæg, til at drive privaten; der skal afregnes fuld pris af den strøm, som bruges i beboelsen.

Uforpligtende tilbud

Du kan kontakte Energi og Sol her. Vi giver et uforpligtende tilbud, indeholdende flere løsningsforslag m nødvendigt, udarbejdet efter dine ønsker og behov. Vi udarbejder overskuelige grafiske repræsentationer af mulighederne, og gennemfører nøje beregnede økonomiske forudsætninger for hele projektet.

Flere indlæg af Mikkel Danholm Albrechtsen.