AC/DC-relæ

Solceller

Skrevet d. 26. februar 2013

af Henrik Vester

Solcellerne er ved at blive et varmt emne i Danmark igen. Efter et par måneders usikkerhed omkring de nye regler vedrørende solceller, så er det nu ved at sprede sig i det danske erhvervsliv, at solceller rent faktisk er ved at blive en seriøs overvejelse hos virksomheder.

Solceller til erhverv bliver årets trend

Hvor 2012 var privatkundens år, så vil 2013 altså blive året, hvor erhvervsejede solceller kommer til at pryde danske marker og bygninger. Solcellerne er sådan set ikke faldet voldsomt i pris siden reglerne blev vedtaget, men med store subsidier og tilskud på det kinesiske solcelle-marked, så vil de nuværende lave priser bibeholdes på solceller, og måske endda falde marginalt yderligere i løbet af året.

Kan min virksomhed få solceller?

Den nye tilskudsordning for solceller er ikke afgrænset af virksomhedens type, størrelse, omsætning eller lignende. Hvis jeres virksomhed bruger strøm, så kan solceller dække en del af forbruget. Har jeres virksomhed mere interesse i, at blive producent og sælger af strøm, så kan et stort 400 kW solcelle anlæg, med 10 års garanteret salgspris på 1,30 kr. pr. kWh, ligeledes blive en god solcelle-investering.

NOTE: Pr. de nyligt vedtagne regler, er støttesatsen blevet sat ned fra 1,30 kr. til 60 øre pr. kWh for solceller til erhverv.

I behøver ikke hænge muligheden for solceller op på, at virksomhedens tag ikke ser passende ud, eller at der måske ikke er nok plads på jorden til et stort anlæg. Når Energi og Sol tager fat på et solcelle projekt, så udarbejder vi flere energirapporter og løsningsforslag, baseret på den bedste og mest lukrative placering for solceller til jeres virksomhed. Med de rigtige beregninger og forudsætninger, kan solceller blive en fornuftig langsigtet investering, med et fast afkast i minimum 25 år.

Er solceller vedligeholdsfrie?

Solceller sælges generelt som værende frie for vedligeholdelse, ja. Det siges dog med visse forbehold. Opstiller man f.eks. solceller et sted, hvor der naturligt forekommer meget skidt, snavs, støv, pollen eller lignende i luften, så kan solcellerne hurtigt blive dækket til, og langsomt reducere deres produktion, efterhånden som solcellerne bliver mere og mere beskidte.

Derudover kommer der også, at solceller helst skal holdes øje med, så man hele tiden er sikret en fyldig og tilfredsstillende produktion af strøm. Hvis en solcelle falder ud, og dermed forringer en hel strengs produktion, så kan det ende op med, at ens solcelleanlæg drosler ned for produktionen, og begynder at køre i røde tal, så at sige.

For at undgå sådanne uheldige situationer med ens ny-erhvervede solceller, så tilbyder vi, som en del af hele solcelleentreprisen, en service-aftale. Dermed sagt at vi, udover projektering, levering, montering m.m. af solcellerne, også skriver under på en serviceaftale. Gennem denne aftale tilbyder vi årlig rengøring af solcellerne, med mulighed for hyppigere rengøring efter aftale, samt daglig overvågning af solcellerne.

Hvad hvis der er et problem med solcellerne?

Vi kan, ved hjælp af vores online overvågnings software, hurtigt analysere os frem til, hvorvidt alle solcelle-strengene spiller som de skal. Gør de ikke det, lokaliserer vi den eller de solceller, som skaber problemet, og erstatter dem så hurtigt som muligt. Som en del af service aftalen, tager vi som minimum 5 % af solcelleanlæggets størrelse på lager i nye solcelle paneler, som kan tages i brug med det samme, skulle uheldet være ude.

Det betyder, at der ikke spildes tid med levering af nye solceller fra producenten, og at solcelleanlægget dermed kommer op og køre indenfor én arbejdsuge, så der forekommer mindst mulig ‘downtime’ for solcellerne.

Er du nysgerrig efter mere, kan du læse om solceller til erhverv her på siden, og kontakte os med henblik på en uforpligtende samtale om muligheden for solceller.