AC/DC-relæ

Solcelleanlæg – montage med tagskruer

Skrevet d. 25. september 2012

Skrevet af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: MontageTagtyper

Tagskrue

Ligesom antallet af solcelleproducenter er eksploderet, ligeledes er antallet af producenter af montage-udstyr til solcelleanlæg også steget voldsomt det seneste årti. Der findes mange forskellige løsninger til mange forskellige tagtyper, fra fladt tag til skråt tag til montage direkte på bygningsfacader.

Tagskruen (billede) er en af de mest simple og populære måder at montere på. Vi udfører langt størstedelen af vores montager med tagskruer, da det er en sikker og kost-effektiv måde at fæstne solcelleanlæg på.

Der er mange fordele ved montage med tagskruer:

Lave omkostninger

 – Tagskruer er med afstand den billigste form for montage, set i forhold til f.eks. tagkroge til tegl-tag eller trapezkroge til tagpap.

Hurtig og simpel montage

 – Montage med tagskruer er potentielt set et 1-dags job, hvis alting forløber flydende, alle delene er der, vejret er godt osv.

Passer til de fleste danske hustage

 – Tegl- og eternit tage i alle afskygninger er nogen af de mest almindelige tagtyper i Danmark, og tagskruerne er en glimrende løsning til dem begge. 

Der er enkelte undtagelser i forhold til tagtyper der helst ikke må penetreres af tagskruer – f.eks. tagpap, som nemt kan krakelere ved gennemboring. Her tilbyder vi flere andre løsninger, specifikt til montage på den aktuelle tagtype.

Derudover oplever vi også tilfælde, hvor kunden ikke har lyst til, at vi borer igennem teglene. Enten af æstetiske grunde, eller fordi de går ud fra, at det vil være skadeligt for husets værdi. Derfor har vi selvfølgelig også montage-løsningen med tagkroge, som ikke benytter gennemboring af tegl-taget, men som dog er dyrere, både i materialer og i arbejdstimer.

Vi vil selvfølgelig imødekomme dine ønsker, og udarbejde løsningsforslag baseret på det vi aftaler, såvel som det vi mener vil være den optimale løsning for dig.