AC/DC-relæ

Nettomålerordning med eller uden NemID

Skrevet d. 29. oktober 2012

Skrevet af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: NettomålerordningTilskud

NemId

Der er tidligere blevet skrevet lidt her på siden om, hvordan man nu kan benytte NemID til, at tilmelde sig nettomålerordningen hos Energinet.dk. Vi bliver dog stadig ofte spurgt om, hvorledes man kan anmode om nettoafregning, og særskilt hvordan man bruger NemID til det. Så hermed, en trin for trin løsning, hvis man har problemer med, at finde den rigtige side, eller bare er usikker på processen.

Trin 1:

Find brevet frem fra dit el-selskab (f.eks. DONG eller Seas-NVE), som indeholder dit anlægs GSRN-nummer samt den kode, som du skal bruge til, at fuldende anmodningen om tilmelding til nettomålerordningen via NemID.

Trin 2:

Gå direkte ind på følgende adresse: https://edi.energinet.dk/nettoafregning

Nettoafregning med NemID

Log ind med dit NemID

Trin 3:

Her er der sandsynligvis kun en enkelt valgmulighed, så for at ansøge om tilmelding til nettomålerordningen, vælger du punktet ‘Anmod om nettoafregning’.

Nettoafregning med NemID

Trin 4:

Indtast dit 18-cifrede GSRN-nummer samt den 6-cifrede kode, og klik næste.

Nettoafregning med NemID

Trin 5:

Herefter bliver du guidet igennem en række sider, hvor du skal oplyse kontaktdetaljer, afgive info omkring anlægget osv. Der er forklaringer undervejs, til at hjælpe dig med, at indtaste de rigtige informationer, så du kan blive tilmeldt nettomålerordningen så hurtigt som muligt.

Se eventuelt også Energinet.dk’s egen video, som kan præcisere metoden til korrekt udformning af resten af anmodningen:

Alternativ til NemID:

Har du ikke, eller kan du ikke, bruge NemID til anmodning om nettoafregning, er der et alternativ. På Energinet.dk kan du hente en blanket til anmodning om nettoafregning, som du udskriver og udfylder, og så sender til Energinet.dk med posten.

Blanket til Anmodning om Nettoafregning

Blanket til Anmodning om Nettoafregning ( Nettomålerordningen )

Når du har udfyldt Navn, Adresse, Tlf-nr, CPR-nr, GSRN-nr, Dato og Underskrift, skal du vælge Gruppe 6, således du bliver tilmeldt nettomålerordningen, med afregning på årsbasis.

Har du mulighed for det, kan du spare portoen og scanne den udfyldte og underskrevne blanket, og så e-maile den til sol@energinet.dk, så vil det alt andet lige gå lidt hurtigere med, at få anmodningen behandlet.

Flere indlæg af Mikkel Danholm Albrechtsen.