Inverter – Kostal PIKO 3,0 kW

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Kostal

PIKO 3.0

Den mindste inverter i PIKO-serien af invertere fra Kostal besidder en kapacitet på 3,0 kW. Det er egentlig ikke en speciel lille inverter – på det danske marked vil den nok betragtes som mellem-størrelse, men Kostal har valgt at fokusere væk fra de helt små invertere.

Med andre invertere af den størrelse ser man ofte, at man bruger to 3,0 invertere til et 6 kWp anlæg. Det er knap så nødvendigt med PIKO’erne, da 5,5 inverteren med sine tre MPP-trackere er fint egnet til et 6 kWp solcelleanlæg. På den måde er 3,0 kW PIKO enheden ikke nær så populær som så mange andre invertere, og sælger ikke så forfærdelig meget i Danmark. Der er umiddelbart større behov for 4,2 og 5,5 modellerne til det danske marked.

Inverteren har stadig en del af de samme tekniske fordele som de større enheder i serien – blandt andet det indbyggede COM-modul til datalogging og overvågning af produktionen, såvel som beskyttelse mod vind og vejr. Den har dog kun et enkelt input på en enkelt MPP-tracker, og det giver selvfølgelig en lille begrænsning.

       
  Kostal PIKO 3.0      
Kapacitet 3,0 kW [?]
Indgange 1 [?]
Beskyttelsesgrad IP 65 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 1 [?]
Inden- og udendørs placering Checkmark [?]
Transformer Minus [?]
Støjsvag Checkmark [?]
Indbygget COM-modul Checkmark [?]
Effektivitet (EU) 95,0 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 20 år [?]
     
       

 

 Green bar

 

Kostal PIKO
 
Datablad (.pdf)
AC/DC Relæ