Inverter – Fronius IG TL 3.0

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Fronius

IG TL 3.0

Den mindste af de godkendte transformerløse invertere fra Fronius. Det er en velegnet enhed til tagkonstruktioner, hvor anlægget deles op mellem to flader, f.eks. syd-øst vendt og syd-vest vendt. Inverteren klarer fint solcelleanlæg mellem 2,8 og 3,6 kWp, og dens høje effektivitet giver nogle særdeles fordelagtige produktionstal.

Inverteren kan, nøjagtig ligesom IG Plus inverterne, monteres udendørs, og har sågar en smule bedre beskyttelse mod regn og slud, grundet den lidt anderledes konstruktion. Som med de fleste transformerløse invertere, ligger dens effektivitet (EU) omkring 97%. Det er markant højere end dem med transformere, som ligger omkring 95% (EU).

Udover forhøjet effektivitet, så har de transformerløse invertere fra Fronius den fordel, at de kan håndtere flere paneler pr. streng. Grunden til det er, at den kan håndtere et højere input af spænding (Volt) end inverterne i IG Plus serien, og giver dermed flere muligheder for dimensionering af anlæg. Det tilføjer generelt større fleksibilitet, når man skal optimere anlægget til, at producere flest muligt kilo Watt timer.

Som med alle transformerløse invertere kræver det dog, at man får installeret et AC/DC relæ ved ens allerede eksisterende el-tavle, således at ens el-installation kan håndtere lækstrøm, som ellers kan være til skade for elektrisk materiel i husstanden.

       
  Fronius IG TL 3.0      
Kapacitet 3,0 kW [?]
Indgange 2 [?]
Beskyttelsesgrad IP 55 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 1 [?]
Inden- og udendørs placering Checkmark [?]
Transformer Grøn minus [?]
Støjsvag Checkmark [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 97,1 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 20 år [?]
     
       

 

 Green bar

 

Fronius.com – IG TL 3.0
 
Datablad (.pdf)
Garanti (.pdf)
Fronius animationsfilm
COM-kort
AC/DC Relæ