Inverter – Fronius IG Plus 70V-2

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Fronius

IG Plus 70V-2

En underlig størrelse i forhold til det danske marked, og ikke en man rent faktisk ser solgt i landet, hvilket der er en ganske god grund til: 60V-2’eren er sådan set en 70V-2’er, specifikt ombygget og droslet ned til, at passe ind i (nu forhenværende) dansk lovgivning, omkring grænsen for micro VE-anlæg på 6 kW. Selve 70V-2 enheden har samme mekaniske indmad som 60V-2’eren, med den enkelte lille forskel, at vi kan købe 60V-2’eren billigere end 70V-2’eren.

At enheden ikke er beregnet til det danske marked, gør selvfølgelig ikke inverteren ubrugelig. Problemet er, at har man et anlæg på f.eks. 7,0 kW, så kan man sagtens tilslutte det anlæg til 60V-2’eren, da den jo stadig er en 70V-2 inverter, bare med reduceret output. Med introduktionen af 80V-3’eren, er det ikke umiddelbart klart at se, hvor 70V-2’eren skulle kunne finde sin plads på markedet.

UPDATE: Med de nye regler er det en mulighed, at enten 60V-2’eren eller 70V-2’eren bliver sløjfet i Fronius’ produkt-portefølje, da 6 kW grænsen ikke længere er gældende for den nye ordning.

       
  Fronius V-2      
Kapacitet 6,5 kW [?]
Indgange 6 [?]
Beskyttelsesgrad IP 54 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 2 [?]
Inden- og udendørs placering Checkmark [?]
Transformer Checkmark [?]
Støjsvag Checkmark [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 95,1 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 20 år [?]
     
       

 Green bar

 

Fronius.com – IG Plus 70V-2
 
Datablad (.pdf)
Garanti (.pdf)
Fronius animationsfilm
COM-kort