Inverter – Fronius CL 60.0

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Fronius

CL 60.0

Den absolut største af de godkendte invertere fra Fronius, CL 60.0’eren er et ordentligt stykke vekselstrøms-skabende monstrum, som kan akkommodere ganske store solcelleanlæg mellem 56 kWp og op til ca. 70 kWp. Dimensioneringen af anlægget kommer meget an på, hvor anlægget opføres henne, da det afhænger af hvor meget indstråling der er.

På vores breddegrader kan man bedre slutte et større anlæg til inverteren, end kapaciteten egentlig er skrevet til, hvorimod et anlæg sat op på solkysten i det sydlige Spanien, skal underdimensioneres og være mindre eller lig med kapaciteten, da deres breddegrader får meget kraftigere indstråling. Her har Fronius’ invertere en anden fordel, da de som tidligere nævnt er meget hårdføre og robuste enheder, hvis slidstærke mekanik gør, at de holder længere, og kan håndtere større anlæg.

Ligesom de fleste invertere fra Fronius, så er der mulighed for tilkøb af overvågningshardware, en såkaldt data-logger, som lader en overvåge produktionen fra anlægget. Har man flere anlæg af varierende størrelse, kan man købe større datalogger-løsninger, så man kan sidde komfortabelt og overvåge alle ens anlæg fra en laptop.

       
  Fronius CL      
Kapacitet 60,0 kW [?]
Indgange 3 [?]
Beskyttelsesgrad IP 20 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 3 [?]
Udendørs placering Grøn minus [?]
Transformer Checkmark [?]
Støjsvag Grøn minus [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 95,5 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 20 år [?]
     
       

 

 Green bar

 

Fronius.com – CL 60.0
 
Datablad (.pdf)
Garanti (.pdf) 
Fronius Animationsfilm
COM-kort