Inverter – Fronius CL 36.0

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Fronius

CL 36.0

Med CL-serien af invertere, tager Fronius skridtet fra privatmarkedet, og over på deres primære marked, nemlig salg af invertere til erhverv og industri. Med en kampvægt omkring et kvart ton (og det er vel at mærke den mindste i serien), så er det ikke en enhed man lige slynger ud i sit bryggers, eller sætter omme i baghaven, op ad væggen på redskabs-skuret.

Med en IP-rating (beskyttelses-grad) der matcher en helt almindelig stikkontakt, så er dette heller ikke en inverter, man placerer udenfor. Den tager ikke godt imod vand, og skal generelt holdes tør og sikker, et sted med lignende elektriske apparater.

Fronius’ mange års erfaring indenfor flere relaterede brancher, f.eks. svejseindustrien og batteri-opladning gør, at de er i stand til, at skabe invertere i mange forskellige størrelser, med varierende kapacitet. Store anlæg ser ud til, at blive fremtiden for solcellemarkedet, og her er Fronius en producent, som man ikke kan undgå at anerkende.

Update: Med den nye solcelleaftale, bliver denne type invertere pludselig meget aktuelle. Der er blevet skabt seriøse fordele for virksomheder, der vil have dækket en stor del af deres el-forbrug. En mellem-stor virksomhed kan hurtigt få brug for en inverter i CL-klassen, som kan håndtere en bred vifte af anlæg, fra små 35 kWp, op til omkring 40 kWp. Et anlæg i den størrelse kan snildt lægge 35.000 kWh ud om året, hvilket er nok til at dække 7-8 gennemsnits familiers elforbrug.

       
  Fronius CL      
Kapacitet 36,0 kW [?]
Indgange 3 [?]
Beskyttelsesgrad IP 20 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 3 [?]
Udendørs placering Grøn minus [?]
Transformer Checkmark [?]
Støjsvag Grøn minus [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 95,3 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 20 år [?]
     
       

 

 Green bar

 

Fronius.com – CL 36.0
 
Datablad (.pdf)
Garanti (.pdf) 
Fronius Animationsfilm 
COM-kort