Inverter – Fronius Agilo 100.0-3

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Fronius

Agilo 100.0-3

Den absolutte top af sværvægtsklassen hos Fronius er Agilo 100.0-3. Med muligheden for at tilslutte 400 paneler med 250 Watt peak effekt til en samlet ydelse af 100 kWp, så er Agilo 100 inverteren absolut en enhed, som kan klare de fleste større anlæg, selv de industrielle. Som nævnt på lillebror-modellens side, Agilo 75.0-3 modellen, så har vi her at gøre med invertere, der har så stor kapacitet, at det ikke kan betale sig at lave dem større.

Tab i kablerne er noget man altid har, og problemet er, at jo længere væk solcellerne er placeret, jo større tab vil der være. Hvis der er 50 meter fra inverteren, til panelerne monteret længst væk, så skal der et stort mm2 kabel til, og det til trods vil man stadig miste effekt på vejen til inverteren. Det er noget man skal have i tankerne, når anlægget skal planlægges; det kan hurtigt blive nødvendigt, at gøre plads til den 2 meter høje og 1,2 meter brede inverter, og få placeret den så centralt som muligt i forhold til solcellerne.

       
  Fronius Agilo      
Kapacitet 100,0 kW [?]
Indgange 2* [?]
Beskyttelsesgrad IP 20 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 3 [?]
Udendørs placering Grøn minus [?]
Transformer Checkmark [?]
Støjsvag Grøn minus [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 96,6 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti Grøn minus [?]
     
       

 * Fronius’ store invertere som f.eks. CL og Agilo serierne, bruges optimalt sammen med Fronius’ ‘String Controller’, som samler strengene og blandt andet gør detaljeret overvågning muligt. String Controlleren kan tage op til 30 strenge og 250 ampere, så den kan mere end håndtere et 100 kWp anlæg.

 Green bar

 

Fronius.com – Agilo 100.0-3
 
Datablad (.pdf)
Garanti (.pdf) 
Fronius Animationsfilm
COM-kort