Inverter – Danfoss TLX 15 kW

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Danfoss Logo

TLX 15 kW

Den helt store af TLX inverterne, beregnet til meget store anlæg. Det er ikke umiddelbart en enhed, der er påtænkt et almindeligt parcelhus, da selv el-varme ikke ville skabe et stort nok forbrug til, at en så stor inverter var påkrævet. Dermed ikke sagt, at en 15 kW inverter ikke har sin ret på det danske marked – den passer bare bedre til erhvervs-brug  fremfor privat brug, eller måske til sammenslutninger af boliger, til dækning af fælles el-forbrug.

Ligesom sin forgænger på kapaciteten, TLX 12,5 kW, så har enheden tre MPP-trackere (Maximum Power Point Trackere). Det er generelt en fordel at have flere MPP-trackere, da det bliver nemmere at planlægge anlægget, og f.eks. tilslutte ulige strenge eller lign. Det har også den fordel, at har man nogle skygger her og der på taget, så har det begrænset indflydelse på anlæggets ydelse, da MPP-trackerne sørger for, at finde det optimale spændingsniveau for strengene tilsluttet hver deres MPP-tracker.

Selvom det P.T. kun er muligt, at tilkøbe 10 års garanti på Danfoss’ TLX invertere, så kan man på den anden side føle sig lidt tryggere, grundet firmaets historik og placering i Danmark.

       
  Danfoss TLX      
Kapacitet

15,0 kW

[?]
Indgange 6 [?]
Beskyttelsesgrad IP 54 [?]
MPP-trackere 3 [?]
Faser 3 [?]
Inden- og udendørs placering Checkmark [?]
Transformer Grøn minus [?]
Støjsvag Checkmark [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 97,4 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 10 år [?]
     
       

 

 Green bar

 

Danfoss TLX Serien
 
Datablad (.pdf)
Montagevejledning (Youtube klip)
Danfoss Datalogger
AC/DC Relæ
 
 

Vejledning til nem installation af TLX inverter (videoen er på engelsk).