Inverter – Danfoss TLX 12,5 kW

Inverter Index

Energi og Sol på Facebook

 

Danfoss Logo

TLX 12,5 kW

TLX 12,5 kW fra Danfoss er den næststørste i serien, og kan nemt klare anlæg fra omkring 12 kWp op til omkring 14,5 kWp. Store invertere, som denne og 15,0 TLX’eren, kan tilsluttes ganske store anlæg, også selvom de ikke på papiret er beregnet til det.

Når man planlægger et solcelleanlæg, skal man tage højde for, hvor meget indstråling der er på det pågældende postnummer. Solen skinner over Gudhjem, og det gør den en del flere timer end for eksempel over Herning. Det betyder meget, når man prøver at ramme ens husstands forbrug – og her har 12,5’eren en stor fordel. Har man brug for en stor mængde strøm til drift af f.eks. en varmepumpe eller lign., så er 12,5 kW, eller for den sags skyld 15 kW, ikke en urealistisk kapacitet at have behov for.

Med flere MPP-trackere, kan man nemmere planlægge for fremtiden, i tilfælde af, at ens forbrug pludselig skulle stige. Man nøjes med at bruge to MPP-trackere, men efterlader den sidste tom. På den måde kan man, hvis behovet opstår, slutte en eller to strenge til den ledige MPPT, og dermed opnå en højere produktion.

UPDATE: Med den nye ordning, og det faktum, at 6 kW grænsen bibeholdes for anlæg på den gamle ordning, så er det pludselig ikke nær så interessant, at have muligheden for tilslutning af yderligere paneler. Uden udsigt til hævning af loftet, så vil den ekstra produktion fra f.eks. 11 kWp til 13 kWp være minimal, og slet ikke nok til, at økonomisk retfærdiggøre den ekstra investering.

       
  Danfoss TLX      
Kapacitet

12,5 kW

[?]
Indgange 6 [?]
Beskyttelsesgrad IP 54 [?]
MPP-trackere 3 [?]
Faser 3 [?]
Inden- og udendørs placering Checkmark [?]
Transformer Grøn minus [?]
Støjsvag Checkmark [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 97,3 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 10 år [?]
     
       

 

 Green bar

 

Danfoss TLX Serien
 
Datablad (.pdf)
Montagevejledning (Youtube klip)
Danfoss Datalogger
AC/DC Relæ
 
 

Vejledning til nem installation af TLX inverter (videoen er på engelsk).