Inverter – Danfoss DLX 3,8 kW

Inverter Index Danske Solceller på Facebook

Danfoss Logo

DLX 3,8 kW

Med sine 3,8 kW kapacitet, er denne model fra Danfoss en velegnet enhed til mellem-store micro-VE anlæg. Alt mellem 3,7 kWp og 4,5 kWp, vil være acceptable løsninger for et velfungerende solcelleanlæg, og med sin høje effektivitet, kan man få nogle særdeles gode produktionstal ud af enheden, når man laver energiberegninger med Danfoss’ DLX 3,8 kW inverter.

Med en placering lige midt imellem Danfoss’ 2,9 kW inverter, og deres 4,6 kW inverter, så fylder den lige netop det hul, hvor mange solcelleanlæg har svært ved at finde en passende, såvel som lovmæssigt godkendt, inverter. Den fungerer også godt i samspil med f.eks. en 2,0 kW DLX’er, hvis man har et opdelt anlæg, med panelerne ujævnt fordelt på to tagflader.

Inverteren har kun en enkelt fase, som den lægger strøm ud på. For at en inverter kan godkendes i Danmark og opnå en plads på positivlisten, så må inverteren ikke levere mere end 16 ampere pr. fase. Det giver en naturlig grænse for 1-fasede invertere på 3,68 kW, da det svarer til 16 ampere. DLX 3,8 kommer udenom det på den måde, at den fra fabrikken er begrænset til, på intet tidspunkt uanset vejr og input fra anlægget, lægger mere end 16 ampere strøm ud på nettet.

Det gør ikke den store forskel på bundlinien – derimod giver det lidt større flexibilitet i valg af anlæg, da det bliver så meget nemmere at tilpasse anlægget, jo flere muligheder man har på inverter-siden.

  Danfoss DLX
Kapacitet 3,8 kW [?]
Indgange 3 [?]
Beskyttelsesgrad IP 65 [?]
MPP-trackere 1 [?]
Faser 1 [?]
Inden- og udendørs placering Checkmark [?]
Transformer Checkmark [?]
Støjsvag Checkmark [?]
Indbygget COM-modul Grøn minus (Tilkøbes) [?]
Effektivitet (EU) 96,6 % [?]
Standardgaranti 5 år [?]
Tilkøbsgaranti 10 år [?]

 Green bar

Danfoss DLX Serien
Datablad (.pdf)
Montagevejledning (Youtube klip)
Danfoss Datalogger
AC/DC Relæ

Vejledning til nem installation af DLX inverter (videoen er på dansk).