AC/DC-relæ

Hvornår skal jeg købe solceller?

Skrevet d. 18. december 2011

Kategorier: ElpriserGenerelt

Over de seneste 3 til 5 år har vi set betydelige prisfald på solceller, samtidig med elpriserne er steget år for år. Ved slutningen af 2011 koster en kWh mellem 2,14 kr. til 2,20 kr, og i løbet af 2012 har vi oplevet yderligere stigninger, så allerede nu ser vi el-priser op til, og over, 2,30 kroner.

Den teknologiske udvikling har gradvist forbedret effektiviteten af solcellerne og invertere (vekselrettere) er ligeledes blevet mere effektive.

Vil denne udvikling fortsætte?  –  Ja, utvivlsomt.

Er tiden så inde til at købe solceller nu, eller er du bedre tjent med at vente mens denne udvikling fortsætter?

Det er notorisk svært at spå om fremtiden – men med de elpriser vi har i Dannmark i dag, er der indre sammenhæng i regnestykket med, at investere i et solcelleanlæg.

Energi og Sol A/S har i december 2011 haft en dialog med en stor producent i Østrig; deres vurdering er, at solceller over de kommende år fortsat vil falde men da markedsprisen nærmer sig kostprisen, vil det være sansynligt at priserne vil stabilisere sig indenfor kort tid. De solceller, som tilbydes af Energi og Sol A/S, leveres med en ydelsesgaranti på 25 eller 30 år afhængig af producenten, hvilket vil sige at du som forbruger kan føle dig tryg ved at foretage investeringen på de i dag gældende markedsvilkår.

Kontakt Energi og Sol i dag, og få foretaget opmåling og økonomisk beregning til et solcelleanlæg.