AC/DC-relæ

Danmark slår europarekord i elafgifter

Skrevet d. 28. juli 2012

Skrevet af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: Elpriser, Afskrivning/SKAT

Vi har det med at sætte nogle lidt kedelige Europa-rekorder her i landet; fødevarepriser, indkomstskat, og nu har vi i 2012 også præsteret, at have de højeste afgifter på el.

 Elmåler

Lavere forbrug, højere afgifter

Den gennemsnitlige danske forbruger er heldigvis blevet mere bevidst omkring strømbesparelse, f.eks. køber vi i større grad hvidevarer med bedre energimærkninger i dag, end for bare 5 år siden. Vi er generelt blevet bedre til at slukke for lys, TV, computere og andre elektriske apparater i husholdningen, hvilket har ført til, at vi har et lavere el-forbrug i dag, end vi havde for syv år siden. Det til trods, så vil Staten i 2012 tjene ca. 3 mia. kr. mere på el-afgifter, end i 2005.

Høje afgifter er selvfølgelig kedelige, men det er samtidig de afgifter der, i samspil med at gøre en indsats for miljøet, bevirker at vi føler det giver mening at spare på strømmen, og opsøge alternative energi-kilder.

Perfekt solcelle-timing

Når man via nettomålerordningen kan købe den strøm tilbage man selv producerer uden at betale afgifter, så vil det nu være muligt at spare endnu flere penge, og opnå en endnu kortere tilbagebetalingstid på et solcelleanlæg.

Det er netop nu en yderst lukrativ periode for, at investere i et solcelleanlæg til privaten, da tilskud, ordninger og afskrivninger i disse år er særdeles fordelagtige.

Uden udsigt til lavere afgifter, eller for den sags skyld lavere el-priser, så er det stort set perfekt timing, at blive selvforsynende med el.

 Elafgifter