AC/DC-relæ

PFI AC/DC relæ til solcelleanlæg

Skrevet d. 19. september 2012

Skrevet af Mikkel Danholm Albrechtsen

Kategorier: Teknik, El-installation, Inverter (vekselretter)

El-måler

Gamle el-tavler og målere der kan køre baglæns er noget vi ofte møder, når vi monterer solceller til private hjem.

Vi har efterhånden set el-tavler og målere i mange afskygninger, og vi går altid i samråd med vores aut. El-installatør, hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt der vil opstå problemer med tilslutning af solcellerne.

Én ting er hvorvidt el-tavlen er for gammel – en helt anden er, om det vil være nødvendigt, at få installeret et nyere HPFI-relæ, nærmere betegnet et 0,3A (300ma) PFI AC/DC relæ, for at forhindre uheld i forhold til lækstrøm.

Lækstrømmen kan forekomme i transformerløse invertere, hvilket kan give problemer såfremt der ikke er et relæ, der kan håndtere det.

Det varierer meget fra inverter til inverter, om der er indbygget transformer. Vi leverer ofte Fronius IG Plus serien, som alle har indbyggede transformere således, at der ikke kommer ekstra omkostning til nyt relæ. På den anden side, så ser man ofte marginalt højere effektivitet i transformerløse invertere, så selve regnestykkerne med og uden transformer bliver ikke så forskellige.

———————————-

Alt efter hvilken inverter du ønsker, eller som vi anbefaler til dit behov, så kan det blive nødvendigt, at anskaffe et AC/DC relæ. Vi tilbyder i samarbejde med vores el-installatør, at inkludere et PFI AC/DC relæ samt installation, til en samlet lav pris, som en del af hele solcelleløsningen.

———————————-